Arjen Livyns wint kermiskoers in Desselgem - Roompot Charles Cycling Team
Arjen Livyns wint kermiskoers in Desselgem

Arjen Livyns heeft met Desselgem Koerse zijn eerste wedstrijd als prof gewonnen. Hij was dinsdag de snelste van een uitgedunde kopgroep en bleef nog net het sprintend peloton voor. “Ik heb genoten van de steun onderweg zo dicht bij huis”, verklaarde hij achteraf.

Desselgem Koerse, ook gekend als de Memorial Briek Schotte, is een kermiskoers waar doorgaans heel wat grote namen aan de start staan. Dat was ook dit jaar het geval. Arjen Livyns, afkomstig uit de regio, behoorde tot de eerste aanvallers van de dag en maakte vervolgens deel uit van een omvangrijke kopgroep van 29.

In het laatste wedstrijduur scheidden zes renners zich af van de groep. Drie van hen konden nog net uit de klauwen van het jagende peloton blijven. Livyns sprintte zijn collega-vluchters overtuigend uit het wiel, goed voor zijn eerste overwinning als profrenner. “Ook al was het dan maar een kermiskoers, je moet ergens beginnen”, zei hij. “Ik heb genoten van de steun onderweg zo dicht bij huis.”

Huub Duyn won de pelotonsprint en eindigde op een mooie vierde plaats. Ook Stijn Steels en Senne Leysen waren aanwezig in Desselgem. Een uitgebreid videoverslag van de wedstrijd kan je op deze website bekijken.

 

 

 

Kernwoorden voor Arjen Livyns wint kermiskoers in Desselgem

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief