About

Roompot – Charles Cycling Team ziet officieel het levenslicht op 1 januari 2019 als ProContinentaal wielerteam nadat in de voorafgaande zomer Orange Cycling en Sniper Cycling tot een akkoord komen over een samenwerking voor seizoen 2019. Het gemeenschappelijke project krijgt al gauw vorm: een uniek, professioneel Nederlands-Belgisch wielerteam dat brandt van ambitie. De kracht van het project ligt in de samenvoeging van de beste elementen van beide teams, een logische samenvoeging met erg veel raakvlakken. Een team met Belgisch-Nederlandse omkadering en renners uit de beide Lage Landen.

Sportief wil het jonge team verder bouwen op de fundamenten die reeds werden neergezet bij beide voorlopers: opvallend, aanvallend en attractief koersen in de wedstrijden waar we aan de start staan, onze teamkleuren laten zien en onze partners op positieve wijze vertegenwoordigen en initiatief stimuleren onder de renners. Kortom: steeds een positieve koershouding naleven. We willen onze renners zo goed mogelijk begeleiden in hun carrière en helpen hun wielerdromen te realiseren. Als we hen kunnen laten doorstromen naar een hoger niveau dan mogen we daar dan ook terecht trots op zijn. Persoonlijke ontwikkeling en groei als groep staan centraal.

Calpe Roompot-Charles

Daarnaast is de Europe Tour een belangrijke sportieve ambitie en willen we ook mooie resultaten boeken, bijvoorbeeld in kleinere rondes of (semi)klassiekers. Als Pro Continentaal team is het onze ambitie om aan te haken bij de kleinere WorldTour-teams. Door de hervormingen bij de UCI worden resultaten wat belangrijker. De wielerkalender wordt vanaf 2020 onderverdeeld in drie categorieën: UCI WorldTour, UCI ProSeries en UCI Continental Circuits. Daarnaast komt er onder de naam UCI World Ranking een ranglijst voor ploegen, gebaseerd op de uitslagen van de tien beste renners. De twee beste ProTeams (de vervanger van de ProContinentale teams) in de World Ranking mogen starten in de grote rondes, waardoor het aantal wildcards zal afnemen. Bovendien mogen de drie beste ProTeams deelnemen aan wedstrijden uit de Classics Series (de vijf monumenten en de 15 belangrijkste eendagskoersen). Dat klassement wordt op basis van de resultaten van 2019 opgemaakt in functie van seizoen 2020. Een extra uitdaging dus voor ons team, waarvoor we zo veel mogelijk punten willen scoren doorheen het seizoen. Bovenaan meedoen in de Europe Tour is een must.

Om onze sportieve ambities te realiseren willen we van onze ploeg een hecht team maken, een vriendengroep die voor elkaar door het vuur wil gaan. Roompot – Charles Cycling Team is een jonge en dynamische organisatie met zeer gemotiveerde renners en medewerkers. Zo willen we ook ons plaatsje veroveren in de wielerwereld en tegelijkertijd in de harten van alle wielerfans. Aansluitend op onze sportieve visie willen we ons op een positieve manier tonen aan de wereld: ‘Hier zijn we!’, no-nonsense, rechtdoorzee, rechttoe rechtaan, open en oprecht. Dat combineren we met het nodige enthousiasme. We zetten ons in om de lat steeds hoger te leggen. We willen een progressieve speler zijn in de wielerwereld en steeds onze grenzen verleggen. Sportief, maar ook in het uitbouwen van een sterke identiteit. Een teamidentiteit die (fan)beleving centraal plaatst.

Roompot - Charles Ahoy Rotterdam

Om de harten te veroveren van de Belgische en Nederlandse wielerfans moeten we dicht bij deze wielerfans staan. Dat kan door rechtstreeks contact te onderhouden met de fans voor tijdens en na wedstrijden en door allerlei activiteiten en events te organiseren. Dat doen we ook door veelvuldig en kwalitatief te communiceren met de achterban, door pro-actief en rechtstreeks de dialoog aan te gaan. Via het teammagazine, onze nieuwe website en onze sociale mediakanalen kunnen wielerfans wereldwijd op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen het team en indien gewenst rechtstreeks in contact komen met ons. We willen de beleving van fans rond ons team voeden op dagelijkse basis. Het sportieve verloop van wedstrijden kunnen wielerliefhebbers volgen via verschillende kanalen. Wat wij vooral willen benadrukken is de positieve ‘vibe’ die rond de ploeg hangt. Bij ons is het te doen om de koers samen op een leuke manier te beleven.

Wat Roompot – Charles Cycling Team tot slot nog uniek maakt is de unieke combinatie veld en weg. Hoewel de veld- en de wegploeg in principe onafhankelijk van elkaar functioneren, de wegploeg onder de naam Roompot – Charles Cycling Team, de veldploeg onder de naam Charles, zijn ze natuurlijk onder hetzelfde dak gehuisvest en duidelijk met elkaar verweven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief